My Steps On The Legendary Lane Of HRDvisie

In de sfeer van de olympische spelen schrijf ik vandaag mijn eerste artikel. Iedere reis begint met een eerste stap. Geen reis is gelijk en daarom kunnen we veel van elkaars reizen leren. Op die manier hoeven we niet steeds zelf het wiel uit te vinden. Voor mij persoonlijk is mijn weg tot HRDvisie een enorme Legendary Lane!

Mijn Persoonlijke reis……

Mijn reis tot HRDvisie begon in 2003. In juni had ik de Vierdaagse van Nijmegen volbracht. Als ik dat kon, dan kon ik meer bereiken! Vanaf dat moment zocht ik meer uitdaging in het werk als apothekersassistente. Klantgerichtheid is steeds de basis geweest van dit zoeken naar meer. In mijn werk werd ik altijd gedreven om de mens achter de klant te helpen. De klant is bij mij altijd de ‘koning’ waar je jezelf optimaal voor inzet!

Omdat diabetes een grote rol speelt in mijn leven, was het voor mij belangrijk dat de zorg voor mensen met diabetes op een hoger plan kwam, dus schreef ik een plan van aanpak om deze zorg te optimaliseren. Eerst alleen op mijn eigen werkplek, later ook landelijk voor de Mediq-groep.

Ik genoot van het delen van mijn kennis en het motiveren van assistentes om de diabeteszorg in hun eigen apotheek op een hoger plan te tillen. In 2008 heb ik gezocht naar mogelijkheden om me te gaan professionaliseren als trainer. Met als resultaat dat ik in september 2009 startte met de HBO-studie Opleidingskunde aan de HAN in Nijmegen.

Volhouden…..

Velen waren verbaasd dat ik begon aan een studie die vier jaar zou duren. Iedere week één dag in de week naar Nijmegen. Om kwart over zes met de trein en vaak pas om een uur of acht weer in Steenwijk. Mijn ontwikkelingsproces was enorm en soms ook confronterend. Dit zorgde ervoor dat ik mezelf steeds beter leerde kennen. Ik ontwikkelde mij op het gebied van Opleidingskunde en juist ook op persoonlijk vlak.

In 2003 had ik een grootse prestatie geleverd en geleerd dat als ik zelf verantwoordelijk was voor het behalen van successen. Afgelopen jaar, tien jaar na het behalen van de Vierdaagse, volbracht ik mijn tweede grootse prestatie. Nijmegen speelt in die prestaties een zeer grote rol, want op 20 september van 2013 mocht ik, vier jaar na de start, mijn Bachelor of Education in ontvangst nemen. Deze dag werd een ware feestdag, want onze oudste dochter kreeg die dag, ook in Nijmegen, haar Propedeuse Geneeskunde uitgereikt!

Keuzes…..

Toen kwam het moment van weer een keuze maken. Wat wil ik voor bijdrage leveren met mijn ervaring en kennis? Welke toegevoegde waarde heb ik voor een organisatie? Wil ik dit in loondienst of wil ik als zelfstandige aan de slag?

Toen ik mijn toegevoegde waarde voor de HRD wereld één keer helder had, was de keus voor zelfstandigheid niet eens zo moeilijk. Als zelfstandige kan ik een bijdrage leveren aan het verbeteren van organisaties. Hierbij kan ik zelf kiezen voor onderdelen waar ik goed in ben en zo vervulling vinden in mijn werk. Als zelfstandige kan ik kiezen hoe en wanneer ik mijn tijd en geld inzet en zo een steeds grotere bijdrage leveren aan het verbeteren van organisaties.

Toegevoegde waarde…….

Met mijn artikelen wil ik jullie inspireren om stappen op je eigen “legendary lane” te zetten als mens of zelfs groter als organisatie. Immers als de medewerkers hun potentieel kunnen aanspreken kunnen ze de organisatie waar ze werken daadwerkelijk sterker maken.

Dit is mijn eerste artikel die vertelt over mijn, persoonlijke, legendarische weg die ik de afgelopen jaren heb afgelegd. In mijn volgende artikelen wil ik schrijven over alles wat te maken heeft met ontwikkeling van medewerkers. Daarbij bedoel ik niet alleen scholing van medewerkers, maar elke vorm van ontwikkeling die leidt naar het bereiken van meer potentieel.

Onderwerpen…….

Misschien kunnen jullie mij helpen. Ik vind het fijn om jullie ideeën te horen, tenslotte twee weten meer dan één! Heb je een idee voor één van mijn volgende artikelen, wil je die dan met mij delen? Waar zou je in mijn volgende artikelen over willen lezen? Als je een idee hebt dat te maken heeft met “ontwikkelen” , wil je die dan plaatsen in onderstaand commentbox.

Veel plezier op je eigen legendarische weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *